CMTC 2017
Bring Your Own Device (BYOD)
~ At-A-Glance ~

Time Robert Frost Hawthorne
CMTC 2017: Tuesday
9:30 am - 11:30 am
2 hour
BDTu01-F Extensions
Digital Dominoes
*Audra Kaplan, Barbara McNulty
BDTu01-H
What's New in Computer Science Fundamentals from Code.org?
*Karen Locke
Repeated:   BDWe04-F
12:00 pm - 1:00 pm
1 hour
BDTu02-F
Free, Vetted, & Adaptable Resources
*Madeleine Wright, Molly Horn
BDTu02-H
Coding for Beginners for K-6 Teachers
*Kiley Kapp
1:30 pm - 3:00 pm
1.5 hour
BDTu03-F
Teaching with Thunkable
*Heather Drolet
BDTu03-H
Student Transition Pamphlets for Self Advocacy
Penny Lee, Amy Cook
6:30 pm - 8:30 pm
2 hour
BDTu04-F Extensions
Teacher-On-Demand Is Now Possible!
*Andrea O'Neil, Susan Cavanaugh
 
CMTC 2017: Wednesday
9:30 am - 11:30 am
2 hour
BDWe01-F
Why is everyone using Brainpop? & How can Eduporium help us?
Cyndy Currier
BDWe01-H
Design Your Dream House Using Sweet Home 3D
*Vasiliki Partinoudi
12:00 pm - 1:00 pm
1 hour
BDWe02-F
Making Movie Trailers Using Chromebooks
*Alison Griffin, Amber Levine
BDWe02-H
Virtual Reality in the Classroom with Google Expeditions
*Debra Rodd
1:30 pm - 3:00 pm
1.5 hour
BDWe03-F Extensions
Differentiated Instruction Strategy: The Multi-Media Text Set
*Laurie Prewandowski, Heidi Clarke
BDWe03-H
Google Apps & Extensions to Support Diverse Learners, Going Google!
Diana Petschauer
6:30 pm - 8:30 pm
2 hour
BDWe04-F
What's New in Computer Science Fundamentals from Code.org?
*Karen Locke
Repeated:   BDTu01-H
BDWe04-H Extensions
Explore Virtual Reality via Google Expeditions & Learn Ways to Create
*Betsy McCombs, Nina Baillargeon
CMTC 2017: Thursday
9:30 am - 11:30 am
2 hour
BDTh01-F Extensions
What's the All the Chatter About?
*Audra Kaplan, Danielle Robinson
BDTh01-H Extensions
SL - Learn to Create & Share Your Own VR images: iOS/Android Smartphones
*Kathy Schrock
11:30 am - 12:30 pm
1 hour
BDTh02-F
"Spark" Some Interest with Your Work
*Craig Sheil, Lori Brooks
BDTh02-H
What Are They Thinking? Using Flipgrid as a Window into Thought Processes
*Kristin Groves, Joan Heysler
1:00 pm - 2:30 pm
1.5 hour
BDTh03-F
Awesome Apps to Close the Gaps - Finding & Using Effective Apps
*Libby Curran
BDTh03-H
Symbaloo Lesson Plans
*Christina DeBello, Jeff Durell